Hoe werkt een afvulindicator?

Categorie: Sensoren

Een afvulindicator is een weegindicator die communiceert met een PLC, afvulmachine, aanvoerband of bunker. Via de indicator wordt geregeld in welke hoeveelheid een container, big bag, krat of kist wordt gevuld. Wanneer het vooraf ingestelde gewicht is bereikt, geeft de indicator een signaal af aan de machine, waarna de klep wordt gesloten. Het product kan vervolgens niet meer door de trechter lopen, totdat de afvulindicator opnieuw een signaal afgeeft.

Voordat gestart kan worden met afvullen selecteert u het product wat u wenst te vullen. Het is daarna belangrijk om de weegschaal te nullen. Dit kan vaak handmatig of automatisch. U kunt nu het proces starten en beginnen met afvullen.

Het aansturen van een afvulindicator

U kunt de afvulindicator aansturen d.m.v. inputs, zoals: een start, stop of tarra commando. Iedere afvul indicator heeft zo zijn eigen specificaties op het gebied van inputs maar ook van outputs. Met outputs kunt u een klep of band inschakelen.

Een indicator voor afvullen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over de vloerweegschalen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.