Hoe kun je rekstroken meten?

Categorie: Sensoren

Voor het meten van rekstroken zijn speciale meetsystemen benodigd. Deze meetsystemen beschikken onder andere over een stabiele voeding voor de rekstroken, een versterker om het signaal te versterken, een voltmeter en AD converter om het meetsignaal te meten en te digitaliseren, alsmede een schakeling met precisie weerstanden om brugconfiguraties als kwart en halvebrug te kunnen meten.

De keuze van het type meting en te kiezen rekstrook configuratie hangt af van vele factoren en wordt bepaald door de te meten constructie en welke vervormingen of belastingen men wenst te meten. Door het combineren van rekstroken en configuraties zijn ongewenste signalen oftewel schijnbare rek door bijvoorbeeld temperatuur invloeden uit te sluiten.

Dexman levert rekstrookjes. Tevens bieden wij een lijmservice aan voor deze rekstroken. We installeren rekstrookjes op machineonderdelen en sensoren.

Rekstroken koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden voor uw applicatie.

Geef een reactie